Lån og refinansier

Lån

Lån er et ganske enkelt konsept som går ut på at noen gir deg penger som du betaler tilbake over tid. Hvor mye penger du låner kommer helt an på personen eller selskapet som låner deg penger og på deg, hvor mye penger du faktisk vil ha og kan få låne. Tidsperspektivet er også noe som for så vidt ikke har så mye med begrepet lån og gjøre, men heller med en praktisk side av konseptet.

Låneperiode

Når du låner penger kan du låne penger i en lang periode eller i en kort periode. Hvor lenge du låner kommer veldig an på hvor lenge du avtaler med din långiver. Kanskje du låner over noen måneder eller kanskje du låner over flere år. Det kan godt ta mange år før du får betalt tilbake lånet. Noen lån er satt opp slik at du aldri betaler tilbake lånet, men at du kun betaler en kostnad for selve lånet. Når det har godt et visst antall år kjøper noen andre lånet fra din långiver og du fortsetter slik du har gjort det fremover.

Rente

Når du låner penger er det viktig å huske på at for å låne penger trenger det ikke være en rente involvert. Det betyr at du trenger ikke å fastsette en rente for å låne penger. Det er med andre ord ikke et krav i seg selv at det skal koste personen noe for å låne penger. Dette er ganske typisk for billån hvor personer kjøper biler og man få et lån på bilen med 0% rente. Det betyr at det er viktigere for dem som selger bilen at bilen blir solgt enn at finansøren skal tjene penger på salget. Da får heller finansøren penger av forhandler for å selge bilen.

Refinansier

Mange vil nok si at det beste er å vente på lån til aller beste rente før du tar opp et lån. Det trenger nødvendigvis ikke være slik. Du kan fint ta et lån med litt høyere rente enn det du så for deg for deretter å refinansiere lånet etterpå. Tar du opp et lån til 15% og starter med søknad for refinansiering rett etterpå kan det være flere banker som ser at du allerede har lån og dermed vil være med å hjelpe deg for å få ned denne kostnaden.

Start nå

Ønsker du en bedre rente er det viktig at du starter undersøkelsene nå. Gå på nett og finn sider som hjelper deg slik at du kan få den beste renten som du fortjener. Sambla er en veldig bra side som hjelper deg med akkurat dette helt gratis. Det beste som kan se er at du ikke får en bedre rente. Det koster deg ikke noe å prøve så det er bare å sette i gang med din første søknad. Liker du ikke svaret så takker du nei.